Kick France 2013 po patnácti etapách. „Jsme na tom líp než na začátku…“>Priblizovadla.cz
Partner rubriky Akce a závody  

Kick France 2013 po patnácti etapách. „Jsme na tom líp než na začátku…“


Celý článek Tour de France už pár let sleduji, takže vím, jak vypadá hora Mt. Ventoux, přesněji posledních asi 20 km před cílem legendární etapy. Když jsem se ale dnes díval na přímý přenos cyklistů v televizi, bylo mi našich koloběžkářů doslova líto – ten kopec je fakt šílený! I když… Šílená je celá Tour, čili také Kick France 2013.

 



 

Ano, patnáctá etapa na vrchol Mont Ventoux, 1 912 metrů vysokou horu v jihovýchodní části Provensálských Alp, která bývá přezdívána jako Holá hora nebo Lebka či Hora smrti, byla pravděpodobně asi absolutně nejobtížnější částí letošní Kick France 2013. Jednak hrála prim co do délky – 242,5 km je maximum, které letos cyklisté a koloběžkáři museli během jedné etapy urazit. No a druhak ji pak činí proslavenou posledních dvacet kilometrů na Mt. Ventoux s převýšením 1 598 metrů, což znamená průměrný sklon 7 %.
 

Kick France 2013

Tohle fakt není povedená fotografie. Nicméně vrchol byl dobyt! | Foto Kick France 2013

 
Zatímco profesionální cyklisté nejlepších světových stájí tuto etapu jeli pět a tři čtvrtě hodiny s průměrnou rychlostí 42 km/h (!), naši borci vyjeli v šest hodin ráno, aby si na zlomu u meteorologické stanice Mt. Ventoux škrtli stupátkem ve čtvrt na jednu v noci. Tedy dalšího dne… Obdiv a nic než obdiv!

A to i pro další kolobkáře, zejména tým Bez pedálů ve složení Vašek Jun, Milan Jelínek a Zdeněk Černý, a Pepe Kvita z Bokolobky, kteří dorazili na vrchol zhruba o hodinu později. Dlužno dodat, že na rozdíl od týmu Kick France byli kluci Bez pedálů „čerství“ – neměli v nohách asi 2 300 kilometrů…
 

Kick France 2013

„Bezpedálový“ Vašek Jun na svém zeleném Kickbiku hned za Vaškem Liškou. Zvesela na Mt. Ventoux. To byl ještě den… | Foto Kick France 2013, Bez pedálů

 

„Drobnosti“ do cíle

Tak jak jsme na tom se statistikou? Do cíle na pařížském Champs-Élysées zbývá podle oficiálních propočtů něco přes 830 kilometrů. Tým Kick France 2013 však nebude mít v poslední etapě uzavřenou Paříž, a tak budou rádi, když „kruháč“ kolem Vítězného oblouku objedou jen slavnostně jednou. Takže počítejme o takových 90 km méně.

I tak je to ale pořád ještě makačka. V cestě stojí ještě šest etap, přičemž v hledáčku znalců je zejména středa a čtvrtek 17. a 18. července, kdy se jede jednak pověstná 1 850 metrů vysoká hora Alpe d’Huez (v 168 km dlouhé etapě) a hned potom 204,5 km dlouhá houpačka jako na seismografu – etapa z Bourg-d’Oisans do Le Grand-Bornand, jejíž profil fakt stojí za pokoukání:
 

Kick France 2013

Profil 18. etapy na Alpe-d’Huez

 
Naštěstí se před těmito dvěma etapami v úterý koná časovka na 32 km, která je sice horská a cyklisty prověří důkladně, koloběžkáři ji však pojedou jako odpočinkový den, aby nabrali síly na poslední kilometry. Ehmm, stovky kilometrů…
 

Doslov

Před tím, než jsem dopsal tento článek, jsem si psal s Honzou Vláškem. Samozřejmě jsem se ptal, jak jsou na tom se silami. Honza sice často kecá, ale nevím proč, tuhle jeho odpověď jsem mu věřil. Odepsal mi: „Jsme na tom líp než na začátku.“
 

 

Fotogalerie Kick France 2013 Pavlíny Soukupové


 

 



Cyklospeciality.cz reklama





, ,




  1. #1 Fido 15. 7. 2013 - 11:27

    Konečně natrénovali.

  2. #2 Vlad. 15. 7. 2013 - 18:44

    Velký obdiv a velký obdiv a…jsou to fakt borci.

  3. #3 Kožnar Bohuslav 18. 7. 2013 - 19:37

    Obdiv a obrovský respekt.Ti chlapi by zasloužili pomník. 🙂

  4. #4 Vašek Jun 19. 7. 2013 - 00:34

    Jsou fantastický!

(nebude zveřejněn)


Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Další informace

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Rozumím