Search
Close this search box.

Kolobkakros žije! Vyhrajte královský titul v terénním koloběhu

Musím suše konstatovat, že koncept terénních koloběžkových závodů à la cyklokros – tedy závodů na relativně krátkém okruhu v lehkém až středně těžkém terénu, se mně velmi zamlouvá, a proto držím všechny svoje palce Tachovskému koloběžkovému entuziastovi, Zdendovi Černému. Ten totiž takový závod, pod hlavičkou svého nového Koloběžkového studia, o předposlední letošní červencové sobotě pořádá.

 

Závod, o kterém je řeč, se nazývá Otevřené mistrovství zemí Koruny české v terénním koloběhu, a koná se v sobotu 24. července 2021 na 600metrové trati v areálu Sportkempu Kralovice.  Že nevíte, kde to je? Taky jsem si to musel vygooglovat. Takže hledejte někde uprostřed trojúhelníka Plzeň – Karlovy Vary – Praha – tedy na rozhraní Středočeského a Plzeňského kraje.

Propozice slibují povrch tratě typu „tráva, polní cesta, ostatní terén, umělé překážky“ s převýšením cca 15 m. Že se vám to zdá trochu jednoduché? Nejásejte – minimálně 50minutové (ženy 40 min) kroužení po tomto okruhu dokonale prověří vaši fyzičku. A bude také záležet ještě na počasí. Nebude-li pršet, nezmoknem, a taky nebude bahýnko. Bude-li pršet…

Kolobkakros žije! Vyhrajte královský titul v terénním koloběhu

Závod se pojede ve třech věkových kategoriích – muži, ženy junioři (*2005–1998), senioři (*1997–1972) a veteráni (*1971 a starší). První tři v každé kategorii obdrží věcné ceny.

Startovné je na dnešní dobu spíše symbolické – zvýhodněné startovné při zaplacení do 21. 7. 2021 činí 285 Kč, na místě si pak přichystejte o stovku navíc.

V sobotu 24. 7. 2021 začíná od 10.00 h prezentace, 11.00–13.00 h bude probíhat trénink, závody začínají ve 13.30 h startem žen. V 15.00 h do toho jdou muži, aby se pak všichni sešli v 16.30 hodin u vyhlášení vítězů.

Podrobné propozice Otevřeného mistrovství zemí Koruny české v terénním koloběhu najdete zde

Sdílej:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *